Skip to main content

De kroon op het werk… de kers op de taart… Beeldspraken genoeg om uit te drukken dat ons 2e levensjaar als club al fantastisch was geweest, maar dat er toch nog een extra appel uit de kast viel die het echt een onvergetelijk jaar maakte.

We nemen jullie even mee terug naar het seizoen 2022-2023. JAKS/SAC/ESAK won in het AAS-criterium het ploegenklassement bij de pupillen meisjes, pupillen jongens en miniemen meisjes. En of dat nog niet genoeg was, ging ook de beker van het totale ploegenklassement mee naar het noorden.

Maar we hadden eerder in dat seizoen al laten zien dat het Groene legioen niet te onderschatten is. Zo snoepten we in een razendspannende Beker Van Vlaanderen, onverhoopt toch wel, de 2e plaats af van Lyra Lierse en waren wij het die naar de A-finale mochten om onze beste beentjes voor te zetten. Daar eindigden we knap 6e… de 6e beste jeugdclub van Vlaanderen. Een prestatie die kan tellen.

Maar ook individueel blonken onze atleten het hele jaar door uit. Provinciale titels, podiumplaatsen, selecties voor het Vlaamse Kampioenschap, het Belgisch Kampioenschap, een massa clubrecords en vooral… een oneindige lijst aan persoonlijke records bij al onze atleten.

En ook voor niet-atleten zet JAKS de deuren open. Tijdens de zomer slaagden we er voor de 2e keer op rij in om de Tia Hellebaut Academy naar Stabroek te halen voor een atletiekkamp. En ook deze zomer zullen Tia en haar team van coaches weer present tekenen van 15 tot en met 19 juli.

Het toont aan dat JAKS op amper 2 jaar tijd een begrip geworden is. Dat werd dit jaar ook duidelijk in ons ledenaantal. Voor het tweede jaar op rij mochten wij weer meer leden inschrijven dan het jaar voordien.

Deze trofee was dus een mooie bekroning voor een absoluut topjaar 2023 voor JAKS en bovendien een pluim op de hoed van onze trainers en clubvrijwilligers die zich elke week belangeloos en vol enthousiasme inzetten voor een fantastische jeugdwerking.

(Dat topjaar betekende trouwens ook dat een aantal van onze atleten individueel in de prijzen viel of met hun ploeg gehuldigd werden, maar daarover kan je meer lezen in onze nieuwsbrief.)

Kortom, heel wat JAKS op het podium tijdens de viering.

We leggen op deze manier de lat natuurlijk wel hoog voor onszelf om volgend jaar nog beter te doen. Maar zoals het een goede atleet betaamt… records zijn er om verbroken te worden 🙂

Wil jij die JAKS-sfeer ook eens komen opsnuiven? Op vrijdag 19 april zetten we onze deuren wagenwijd open tijdens onze “open-training”. Atleetjes geboren tussen 2018 en 2013 kunnen aansluiten op de training van 17u30 tot 19u. Voor alle atleten geboren vanaf 2012 start de training om 19u en ronden we af om 20u30.

Lukt het jou niet op 19 april? Geen paniek! Je kan elke training gewoon eens langskomen om gebeten te worden door de JAKS-microbe. Spreek voor de training een van onze trainers aan en ze zullen je snel wegwijs maken of stuur vooraf een mailtje naar ons secretariaat (info_jaks@telenet.be) en wij zorgen dat je alle nodige info ontvangt.